احاديث ماه رجب
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله، این ماه را ماه خدا خوانده و فرموده است هر که یک روز از ماه رجب را روزه بدارد خشنودی خدا را به دست می آورد و غضب خدا را از خود دور می کند و دری از درهای دوزخ را به روی خود می بندد. رجب نام نهری است در بهشت که از شیر سفیدتر و از عسل شیرین تر است و آن که یک روز ماه رجب را روزه بدارد، از این نهر خواهد آشامید.[1]
امام صادق علیه السلام وقتی دانست که یکی از شیعیان، هیچ روزی از ماه رجب را روزه نگرفته، به او فرمود: آن قدر ثواب از تو فوت شده که مقدار آن را جز خدا کسی نمی داند! روزه دارِ این ماه حتی یک روز از سکرات و سختی های مرگ و بعد از مرگ و از عذاب قبر ایمن می گردد، به آسانی از صراط می گذرد و آن که سه روز از این ماه را روزه بدارد، از ترس بزرگ روز قیامت و از شدّت ها و هول های آن روز ایمن گردد.[2]
همچنین در آسمان هفتم فرشته ای است که آن را «داعی» نامند. هنگامی که ماه رجب از راه می رسد، این فرشته در همه شبهای این ماه، می گوید: «خوشا به حال تسبیح کنندگان خدا! خوشا به حال فرمانبرداران خدا! خداوند متعال می فرماید: همنشین کسی هستم که با من همنشینی کند، فرمانبردار کسی هستم که فرمانبردارم باشد و بخشنده خواهانِ بخشایش هستم. ماه، ماهِ من و بنده، بنده من و رحمت، رحمت من است. هر کس در این ماه مرا بخواند او را پاسخ می گویم و هر کس از من بخواهد به او می دهم. هر کس از من هدایت بخواهد او را هدایت کنم. این ماه را رشته ای بین خود و بندگانم قرار دادم که هر کس آن را بگیرد، به من می رسد.»[3]
در این ماه، زیارت امام هشتم علیه السلام (مفاتیح الجنان، در اعمال ماه رجب) و نیز عمره بسیار ثواب دارد.[4]
شب جمعه اول ماه رجب را «لیلة الرغائب » می نامند. از حضرت رسول صلی الله علیه وآله، برای آن نماز نقل شده که بسیار فضیلت دارد، چنان که گناهان بسیار به سبب آن آمرزیده شود و آن نمازدر شب اول قبر، در صورت جوانی بسیار زیبا و خوش منظر و خوش صحبت بر او وارد شود و غم و اندوه از دلش بزداید و مونس او در قبر باشد. چگونگی این نماز به تفصیل در کتابهای دعا آمده است.[5]
[1] اقبال: 634.
[2] امالی صدوق: 15
[3] المراقبات: ص 70
[4] کافی: 4 / 536
[5] مفاتیح الجنان، اعمال ماه رجب؛ اقبال 3 / 185 فصل 10 و بحارالانوار 107 / 126
اظهار بيماري
????
#علامه_حسن_زاده_آملی:
اظهار بیماری کراهت دارد.
چون نماز صبح را گذاردی،
ده بار بگو:
سُبحانَ اللّهِ العَظیمِ وَ بِحَمدِهِ
وَ لا حَولَ وَ لا قُوَّةَ إلّا بِاللهِ العَلِيِّ العَظیمِ
که البته خدای متعال تو را با گفتن آن، از بیماری باز می دارد.
همیشه نگران تبلیغاتم
یکی از کارهایی که بنده - چه در تبلیغات انتخابات مجلس و چه در انتخابات ریاست جمهوری - همیشه نگران آن هستم، این است [که] نه خودشان تبلیغات پُرخرج کنند، نه به طرفدارانشان اجازه دهند. بعضی افراد ممکن است بگویند به ما ربطی ندارد. این کار پُرخرج را دیگران می کنند. شما بگویید نکنند. خوشبختانه آن گونه که اطّلاع پیدا کردم، ساعت های فراوانی برای نامزدها وقت گذاشته اند که از طریق تلویزیون و رادیو، با مردم حرف بزنند… این، بهترین تبلیغات است. رادیو و تلویزیون همه جا وجود دارد. چه نیازی است که برای تبلیغات گوناگونِ رنگینی که بعضی جاها می کنند، پول زیادی مصرف شود که احیاناً بعضی افراد هم نتوانند خودشان آن خرج را کنند و مجبور باشند از کسانی بگیرند و خدای نکرده وام دار شوند؟
مرزها با دشمن کم رنگ نشود
انتخابات، مال ملت ایران است؛ مال جمهوری اسلامی است؛ مال اسلام است؛ مرزهاشان را با دشمن، مشخص و متمایز کنند. من بارها به بعضی از افراد سیاسی که فعالیت هایی دارند و گاهی یک مخالف خوانی هایی می کنند، تذکر داده ام؛ نصیحت کرده ام؛ گفته ام مواظب باشید مرزهای میان شما و دشمن، کم رنگ نشود؛ پاک نشود، مرز وقتی کم رنگ شد، احتمال این که کسانی از این مرز عبور کنند یا دشمن از این مرز عبور کند و بیاید این طرف یا دوست و خودی غافل شود و از مرز عبور کند و برود به دامن دشمن، زیاد خواهد بود. مرزها را روشن کنید؛ مشخص کنید.
تهذيب در كلام استاد اخلاق
امام خمينى(ره) :
هر قدر در جوانى انسان مهذّب شد، شد.
اگر در جوانى خداى نخواسته مهذّب نشد بسيار مشكل است كه در زمان كهولت و پيرى كه اراده ضعيف است و دشمن قوى، اراده انسان ضعيف مى شود و جنود ابليس در باطنِ انسان قوى، ممكن نيست ديگر . . .
اگر هم ممكن باشد، بسيار مشكل است.از حالا به فكر باشيد، از جوانى به فكر باشيد.
صحيفه نور، ج ۱، ص ۱۲۵
روزه خوارى
امام صادق (علیه السلام) فرمود:
من افطر یوما من شهر رمضان خرج روح الایمان منه؛
هر كس یك روز ماه رمضان را (بدون عذر)، بخورد - روح ایمان از او جدا مى شود
(وسائل الشیعه، ج 7 ص 181، ح 4 و 5 _ من لا یحضره الفقیه ج 2 ص 73، ح 9)
همسر مناسب در کلام استاد پناهیان
ایمان
هجوم گره ها
سخنان ناب
من هرگز شکست نخورده ام، بلکه راه هایی را کشف کرده ام که به آن چیزی که می خواهم منجر نمی شوند.
توماس ادیسون
ديدن خدا
شيخ جليل طبرسى در كتاب «احتجاج »از «احمد بن اسحاق »از امام هادى عليه السلام نقل مى كند كه نامه اى به آن حضرت نوشتم و در مورد ديدن خداوند سؤ ال كردم و همچنين اختلاف ميان مردم را در اين باره ذكر كردم . آن حضرت در جواب نوشتند: ديدن خداوند متعال امكان ندارد؛ زيرا اگر نور بخواهد اتصال ميان بيننده و خداوند را برقرار سازد، لازمه اش تشبيه خداوند به ديگر موجودات است و خداوند برتر از شباهت داشتن به موجودات است . پس نتيجه مى گيريم كه خداوند را با چشم نمى توان ديد؛ زيرا سببها بايد به مسببهاى خود متصل باشند.
برگرفته از کتاب داستانهاى عارفانه در آثار علامه حسن زاده آملى، نويسنده : عباس عزيزى
درباره قمر بنی هاشم بشنوید
امام «محمد كاشف الغطاء» شيفته شجاعت ابوالفضل شده و طى قصيده درخشانى او را چنين مى ستايد:
هنگامى كه عباس خندان به رزمگاه پا مى گذاشت ، چهره هاى امويان را هراس از مرگ ، دژم (اندوهگين ) مى كرد.
به مرگ آورى ، آگاه بود و شمشيرش كارآزمودگان را از پا درمى آورد.
وقتى كه تيرگى و سختى جنگ ، چون شبى تاريك به اوج مى رسيد، مرگبارترين روز دشمنانش آغاز مى شد.
هراس از ابوالفضل چهره هاى امويان را تيره كرده ، زيرا سرهاى قهرمانان آنان را درو كرد و روحيه آنان را درهم شكست و بارانى از عذاب بر آنان فروباريد.
قوت ايمان به خدا و استوارى در آن ، يكى از بارزترين و بنيادى ترين ويژگيهاى ابوالفضل بود. حضرت در دامان ايمان ، مركز تقوا و آموزشگاه خداپرستى و خداخواهى ، تربيت يافت و پدرش ، پيشواى موحّدان و سرور متقيان ، جانش را با جوهر ايمان و توحيد حقيقى پرورش داد و تغذيه كرد. پدر، او را با ايمان مبتنى بر آگاهى و تعمّق در حقايق هستى و رازهاى طبيعت ، تغذيه نمود؛ ايمانى كه خود چنين وصفش كرده بود:
اگر پرده ها برايم كنار زده شوند، بر يقينم افزوده نخواهد شد.
منبع: چهره درخشان قمر بنی هاشم عليه السلام،علی ربانی خلخالی
***************
وظائف حوزه های علميه از دیدگاه شهید مطهری
حوزه های علميه و محيطهای روحانی ما ، مسؤول پاسداری ايمان جامعه اسلامی و دفاع از اصول و فروع دين مقدس اسلام از ديدگاه مذهب شيعه ، و تعليم و تبليغ آنها ، و عهده دار پاسخگوئی به نيازهای مذهبی مردم مسلمانند .
دشواری و سنگينی اين مسؤوليتها در همه زمانها يكسان نيست ، بستگی دارد.به درجه تمدن و سطح فرهنگ جامعه و ميزان آگاهی مردم به مسائل مختلف از يك طرف ، و درجه فعاليت نيروهای مخالف از طرف ديگر .همانطور كه در حديث شريف كافی آمده است : « العالم بزمانه لا يهجم عليه اللوابس » آشنائی با اوضاع و جريانات زمان و شناخت عوامل دستاندركار اجتماع ، امكان پيش بينی میدهد و با پيش بينی ها میتوان به مقابله با حوادث ناگوار شتافت همچنانكه امكان بهره برداری از فرصتهای مساعدی كه تحولات زمان پيش میآورد ، به وجود میآورد .
بديهی است كه مفهوم مخالف جمله گرانقيمت فوق اينست : الجاهل بزمانه يهجم عليه اللوابس آنكه نمی داند در جهانی كه زندگانی میكند چه میگذرد ؟
چه عواملی دست اندر كار ساختن جامعه به ميل خود هستند ؟ چه تخمهائی در زمان حاضر پاشيده میشود كه در آينده سر بر خواهند آورد ؟ روزگار آبستن چه حوادثی است ؟ هرگز نمی تواند به مقابله با نيروهای مهاجم برخيزد و يا از فرصتهای طلائی زودگذر اغتنام جويد واضح است كه توجه و بی توجهی قشری كه مسؤوليت هدايت و رهبری و رعايت و پاسداری جامعه خود را دارند از نظر آگاهی به اوضاع اهميت فوق العاده بيشتری دارد .
اگر وضع امروز خود را با هشتاد سال پيش ( پيش از مشروطيت ايران ) مقايسه كنيم میبينيم روحانيت آنروز مواجه بوده با جامعه ای بسته و راكد ، با جامعه ای كه هيچگونه واردات فكری نداشته جز آنچه از حوزه علمی دينی صادر میشده است فرضا از آن حوزه ها جز رساله ای عملی يا كتابهائی در حدود جلاء العيون و حليه المتقين و معراج السعاده صادر نمی شده است ، آن جامعه نيز مصرف فكری جز اينها نداشته است .
ولی امروز اين توازن به شدت بهم خورده است امروز به طور مستمر از طريق دبستانها ، دبيرستانها ، دانشگاهها ، مؤسسات آشكار و پنهان نشر كتاب ، وسائل ارتباط جمعی از قبيل راديو ، تلويزيون ، سينماها ، روزنامه ها ، مجلات هفتگی و ماهانه و سالانه ، كنفرانسها ، سخنرانيها ، و از طريق برخورد با مردمی كه از سرزمينهای ديگر به كشور ما آمده اند و از طريق مسافرتها به كشورهای خارج ، هزاران نوع انديشه به اين جامعه صادر میشود ،كه اگر انديشه هائی كه از حوزه های علمی دينی و يا وسيله شخصيتهای مبرز مذهبی در خارج اين
حوزه ها صادر میشود - با اينكه نسبت به گذشته در سطح بالاتری قرار گرفته است - با آنچه از جاهای ديگر صادر میشود مقايسه شود رقم ناچيزی را تشكيل میدهد و میتوان گفت نزديك به صفر است .حتی خود حوزه های علميه ما هم اكنون يكی از بازارهای پررونق انديشه
هائی است كه از كانونهای غير مذهبی و يا ضد مذهب صادر میشود . اينجا است كه هر فرد متدين آگاه ، ضرورت تجديد نظر در برنامه های
حوزه های علميه را شديدا احساس میكند .
منبع: پيرامون جمهوری اسلامی،نوشته متفكر شهيد استاد مرتضی مطهری
این بار با نگاه کریمانهات ببین شاید غلام خانه زهرا کنی مرا
مجنون شدم که راهی صحرا کنی مرا
گاهی غبار جاده ی لیلا، کنی مرا
کوچک همیشه دور ز لطف بزرگ نیست
قطره شدم که راهی دریا کنی مرا
پیش طبیب آمدهام، درد میکشم
شاید قرار نیست مداوا کنی مرا
من آمدم که این گره ها وا شود همین!
اصلا بنا نبود ز سر وا کنی مرا
حالا که فکر آخرتم را نمیکنم
حق میدهم که بنده دنیا کنی مرا
من، سالهاست میوه ی خوبی ندادهام
وقتش نیامده که شکوفا کنی مرا
آقا برای تو نه ! برای خودم بد است
هر هفته در گناه، تماشا کنی مرا
من گم شدم ؛ تو آینهای گم نمیشوی
وقتش شده بیائی و پیدا کنی مرا
این بار با نگاه کریمانهات ببین
شاید غلام خانه زهرا کنی مرا
سیره رسول خدا (ص)
امام علی (ع) فرمودند:هرگاه رسول الله(ص) نمی خواست کاری را انجام دهد سکوت می کردندو در جواب هرگز خیر نمی گفت.
سنن النبی
take the most of optimism and silence
سیره رسول خدا (ص)
امام علی (ص) فرمودندهرگز نشدکه رسول خدا(ص) دست خود را زودتر از کسی که با او مصافحه کرده بکشد بلکه صبر می کرد تا او دستش را بکشد.
مکارم الاخلاق
be the first one when making a friend but not when breaking up a relationship
حکایاتی از زبان حضرت آیت الله العظمی بهجت
- ارزش وضو و طهارت
آقای قدس می گوید: «روزی چند دقیقه زودتر برای درس به خانه آقا رفتم ، دیدم پیرمردی نشسته
و آقا به او توجهی خاص دارد، بعد از دقایقی آقا فرمود: ایشان (آن پیرمرد) هرگز بی وضو نمی خوابد،
اگر شب ها چندین بار هم بیدار شود باید حتماً وضو سازد.
- کار خوب خود را کم دیدن
استاد خسروشاهی می گوید: « آیت الله بهجت همیشه کارهای خیر و عباداتی را که انجام می دادند
کم می دیدند و می فرمودند :« چه خوب است انسان عبادت و کار خیر که انجام می دهد بگوید
کاری نکرده ام ، اما کار نیک و خوبی که از دیگران دید بگوید: چقدر کار بزرگی انجام داده است.
یعنی ایشان نظرشان این است که : ما کار خیر خود را باید اندک و کار دیگران را بسیار و بزرگ ببینیم.
- دعوت به جهان ابدیت
آیت الله احمدی میانجی به زیارت بسیار علاقه مند بود و جمله ای را در یادداشتهای خود نوشته
که جالب توجه است. «. . . . جناب آقای حائری [آیت الله حاج شیخ مرتضی] وقتی که از سفرآخر
مشهد برگشته بود فرمودند : « حضرت امام رضا فرمودند : تو دیگر نیا، من می آیم!» آیت الله
احمدی میانجی چندی قبل از ارتحال ملکوتی خویش به زیارت امام رضا شتافته بود . . .
لابد امام رضا هم جبران کرد و به دیدار زائرش آمده است و او را به جهان ابدیت و زندگی جاویدان
دعوت کرده است.
صفحات: 1· 2
استغفار از زبان آیتالله بهجت
آیتالله بهجت میفرمود: زیاد از روی اعتقاد کامل بگویید: «أستغفر الله»، هیچ چیز شما
را منصرف نکند غیر از ضروریات و واجبات تا کلیه ابتلائات رفع شود، بلکه بعد از
رفع آنها هم بگویید، برای اینکه امثال آنها پیش نیاید.
بخشش گناه و از میان بردن اثرات سوء آن از ناحیه پرودگار عالم همواره برای مؤمنان
موجب ایجاد گشایشهای معنوی و مادی بوده است.
اکثر گرفتاریهایی که انسان به آن مبتلا میشود، به واسطه گناه است، زیرا به کار
نگرفتن نعمتهاى خداوند در مسیرى که او مىپسندد و صرف کردن آنها در معصیت
خداوند نشانه کفران نعمتها است.
خداوند راه توبه و استغفار را برای همه باز گذاشته است و میفرماید: «وَ تُوبُوا اِلَى اللهِ
جَمیعاً اَیُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ»، اى مؤمنان! همگى با هم به سوى خدا توبه کنید و
باز گردید شاید رستگار شوید.(1)
همچنین راه بازگشت به سوى خویش را به بندگانش آموخته است و ابتدا دستور
عذرخواهى و استغفار، سپس فرمان به توبه مىدهد: «وَاسْتَغْفِرُوا اللهَ رَبَّکُمْ ثُمَّ تُوبُوا
اِلَیْهِ»؛ از الله، پروردگارتان طلب آمرزش کنید، پس از آن توبه کرده و به سوى او باز
گردید.(2)
با این وجود در آیاتی دیگر به اثرات استغفار در دنیا اشاره شده است مانند: «اسْتَغْفِرُوا
رَبَّکُمْ إِنَّهُ کانَ غَفّاراً/یُرْسِلِ السَّماءَ عَلَیْکُمْ مِدْراراً/وَ یُمْدِدْکُمْ بِأَمْوال وَ بَنینَ وَ یَجْعَلْ لَکُمْ
جَنّات وَ یَجْعَلْ لَکُمْ أَنْهاراً»؛ از پروردگار خویش آمرزش طلبید که او بسیار آمرزنده
است (اگر چنین کنید) او (باران) آسمان را پىدرپى بر شما فرو مىفرستد و شما را با
اموال و فرزندان بسیار کمک مىکند و باغهاى سرسبز و نهرهاى جارى در اختیارتان
قرار مىدهد.(3)
DefSemiHidden="true” DefQFormat="false” DefPriority="99″
LatentStyleCount="267″>
UnhideWhenUsed="false” QFormat="true” Name="heading 1″/>
1- نور/31
2- هود/3
3- نوح/10 تا 14
آیت الله مرعشی نجفی(ره)
«سفارش می کنم به خواندن سوره یس بعد از نماز صبح هر روز یک مرتبه ، و نیز به
خواندن سوره نبأ بعد از نماز ظهر ، و به خواندن سوره عصر بعد از نماز عصر و به
خواندن سوره واقعه بعد از نماز مغرب و به خواندن سوره الملک بعد از نماز عشاء و
تأکید می کنم بر آنچه یادآور شدم ، زیرا من شخصآ روایت می کنم این روش را از
استادان بزرگوار خود و بارها تجربه کرده ام».
خوشبختی
حضرت آیت الله خامنه ای :
خوشبختی عبارت است از آرامش، احساس سعادت و احساس امنیت، جشن و اسراف و زیاده روی،
کسی را خوشبخت نمیکند، مهریه و جهزیه هم کسی را خوشبخت نمی کند،
پایبندی به روش شرع است که انسان را خوشبخت می کند.