تغذیه روزه داران بیماران کبد چرب
* مهمترین موضوعی که بیماران کبد چرب باید به آن توجه کنند مصرف میوه و سبزیجات تازه است که در ماه رمضان باید افزایش یابد و در وعده افطار و سحری به وفور این ماده غذایی در رژیم غذایی گنجانده شود.
* این بیماران از پرخوری کردن به هنگام سحر و افطار خودداری کنند و از مصرف کردن مواد قندی و چربی بیش از اندازه مورد نیاز که در اغلب در سفرههای ایرانیان وجود دارد خودداری کنند. زیاده روی کردن در مصرف زولبیا و بامیه برای این بیماران به شدت مضر است و میتواند بیماری آنان را تشدید کند.
* کاهش میزان کالری دریافتی بهخصوص مواد نشاستهای مانند برنج و نان و سیب زمینی و ماکارونی و همچنین حذف چربیهای اشباع شده از رژیم غذایی (شیر و ماست پرچرب) و به جای مصرف کره و روغن حیوانی از روغن مایع با چربی اشباع نشده استفاده شود.
* مصرف جگر، مغز، کلهپاچه ممنوع است و بهتر است در رژیم غذایی شام و سحری از ماهی و میگو و گوشت سفید استفاده شود.
* یک رژیم غذایی مناسب برای بیماری کبد چرب رعایت کردن حد اعتدال در تنوع غذایی است و مصرف مواد غذایی با ارزش و با خاصیت است.
تمرینات ورزشی مستمر به همراه رژیم غذایی مناسب و صحیح میتواند در بهبود بیماری نقش بسزایی داشته باشد و در طول یک سال موجب کاهش وزن قابل توجهی در این افراد خواهد شد.