تقویت حافظه
26 اردیبهشت 1394
چه غذاهايي حافظه را تقويت مي كنند؟
تغذيه مناسب نقش مهمي در بهبود عملكرد مغز و سيستم عصبي و همچنين بهبود حافظه دارد. بسياري از ما خصوصا دانش آموزان و دانشجويان و همه افرادي كه به نحوي با امر يادگيري در گيرند، هميشه اين سوال را در ذهن دارند و كنجكاوند كه بدانند چه چيزي بايد بخورند تا حافظه شان تقويت شود.
چهار پايه حافظه
۱) ويتامين B12: اين ويتامين براي نگه داري سلول هاي عصبي ضروري است. رفتار و حافظه افراد با ويتامين B12 بهبود مي يابد. در موارد كمبود اين ويتامين سطح ادراك، آگاهي و حافظه هم كم مي شود.
۲) اسيد فوليك: تحقيقات ثابت كرده است كه در صورت كاهش اسيد فوليك، مشكلاتي مانند كاهش سطح يادگيري و ادراك، اشكال در يادآوري اطلاعات و اشكال در تمركز حواس به وجود مي آيد.
۳) ويتامين E: اين ويتامين بافت مغز را از آسيب حفظ مي كند. همچنين روند پيشرفت بيماري آلزايمر را در افراد مستعد كم مي كند. اثر آنتي اكسيداني اين ويتامين، تشكيل پلاك هاي آميلوئيدي را كه سبب التهاب انتهاهاي اعصاب مي شود، متوقف مي كند.
۴) كولين: اين ماده به طور طبيعي در غذاهاي چرب وجود دارد و حافظه را تقويت مي كند. كولين به طور مستقيم روي پيام هاي عصبي موثر است و قدرت ساخت و آزادسازي “استيل كولين” را افزايش مي دهد. استيل كولين يك ناقل عصبي است كه در كنترل عضلات و قدرت حافظه نقش دارد. تحقيقات نشان داده است كه اگر در دوران بارداري به رژيم غذايي مادر كولين اضافه شود، قدرت حافظه جنين در حال رشد را در آينده افزايش مي دهد.