جشن میلاد امام رضا (ع) در مدرسه علمیه فاطمیه دامغان برگزار شد.
در آستانه شب میلاد ثامن الحجج (ع):
جشن میلاد امام رضا (ع) در مدرسه علمیه فاطمیه دامغان برگزار شد.
جشن میلاد علی بن موسی¬الرضا با سخنرانی مدیر مدرسه علمیه فاطمیه دامغان و با حضور طلاب سطح 2 و 3، مدیران جلسات قرآن و جمعی از بانوان شهر دامغان برگزار شد.
طیبه مهرابی در این مراسم ضمن اشاره ای گذرا به زندگی¬نامه و بیان مناظره ای از حضرت رضا (ع) و روایتی از این امام همام مطالب ارزنده ای بیان کرد.
وی گفت: مأمون عباسی از امام ابوالحسن الرضا (ع) پرسید: این که شما میگویید: «علیٌ قسیمُ الجنّه و النّار؛ علی تقسیمکننده بهشت و جهنم است» یعنی چه؟ امام رضا (ع) به او فرمود: رسول خدا (ص) فرمودند: «حُبٌ علیٍ ایمانٌ و بغضُ علیًّ کفرٌ؛ حب علی ایمان و بغض علی کفر است». فرمود: وقتی بنا شد حبّ و بغض علی (ع) ملاک بهشتی و جهنمی شدن باشد، پس صحیح است که بگویی: علی تقسیمکننده بهشت و جهنم است.
مدیر مدرسه علمیه فاطمیه و کارشناس مسائل مذهبی با اظهار این نکته که مأمون کاملاً فضایل حضرت علی (ع) را می دانست افزود: دانستن رستگاری نمی آورد، علم همراه عمل رستگاری می آورد.
طیبه مهرابی ادامه داد: مأمون از امام پرسید چرا نماز واجب شد؟ امام فرمودند: نماز واجب شد تا بنده خالق، مدبر و مولایش را فراموش نکند. اگر بنده خالق خود را فراموش کند شقی و پست می شود (انگیزه هایش کم می شود). بدان همه اعمال تابع نماز توست.
وی در ادامه با روایتی از امام هشتم ویژگی های انسان کامل را بیان کردند.
مدیر مدرسه علمیه فاطمیه و کارشناس مسائل مذهبی گفت: امام رضا (ع) فرمود: انسان برای اینکه کامل شود باید ده خصلت داشته باشد.
1. امید به خیر او وجود داشته باشد؛ 2. مردم از شر او در امان باشند؛ 3. کار نیک اندک دیگری را زیاد شمارد؛ 4. کار نیک فراوان خویش را کم محسوب دارد؛ 5. از درخواست مردم خسته نشود؛ 6. در طول زندگی از اندوختن دانش دل سرد نگردد؛ 7. فقر در راه خدا، از ثروت (بدون ایمان) برایش محبوب تر باشد؛ 8. ذلّت در مسیر الهی از عزّت در مسیر دشمنان خداوند برای او خوشایندتر باشد؛ 9. گمنامی را از شهرت بیشتر دوست داشته باشد؛ 10. «دهم» و چه دانی که «دهم» چیست؟ کسی گفت: ویژگی دهم چیست؟ فرمود: هر که را ببیند، وی را از خود بهتر و پارساتر داند.
طیبه مهرابی گفت: طبق فرمایش امام خصلت دهم از همه مهم تر است این امر سبب فروتنی می¬شود و با فروتنی دری از درهای حکمت الهی باز می¬شود.
وی ادامه داد: حکمت سبب خاموشی بیشتر می شود و انسان را به سمت خدایش بیشتر می کشاند.