راهکارهای برخورد و اصلاح نا هنجاریهای اجتماعی با رویکرد امر به معروف و نهی از منکر
چكيده
ناهنجاري اجتماعي عبارت است از هر نوع عمل فردي يا جمعي كه در چهارچوب اصول اخلاقي و قواعد عام عمل جمعي رسمي و غير رسمي جامعهي محل فعاليت كنشگران قرار نميگيرد. و در نتيجه با منع قانوني و يا قبح اخلاقي و اجتماعي روبرو ميشود. و امر به معروف عبارت است از امر كردن به هر امري كه از لحاظ عقلي و شرعي انجام آن نيكو باشد و نهي از منكر عبارت است از اين كه، از ديگران بخواهيم هر امري اعمال آن نكوهيده باشد، به شرط آن كه فاعل نسبت به آن عمل منكر آگاهي و شناخت داشته باشد، و عقل و شرع هم آن را تجويز ننمايد، دوري كند.
دختران فراري، دختراني هستند كه به خاطر عوامل گوناگوني كه گاه در انحراف فردي ريشه دارد و گاهي به خاطر ناامني درون خانه و خانواده، راهي جز فرار نميبينند. ولي اين رهيدن چيزي جز سرآغاز لغزيدن در چاه تباهي نيست؛ از خانه و كانون خانواده با خيال فرار از مشكلات زندگي خانوادگي ميگريزند و گرفتار ناملايمات سختتر از درون خانواده و كارهاي غير اخلاقي و انواع جرمها ميشوند و هر فرد فرصتطلبي ميكوشد به گونهاي از جسم و روحشان بهره گيرد.
در اين تحقيق با موضوع راهكارهاي برخورد با ناهنجاريهاي اجتماعي با رويكرد امر به معروف و نهي از منكر، به بررسي ناهنجاريهاي اجتماعي و آسيبشناسيهاي مرتبط با ناهنجاريها و امر به معروف و نهي از منكر و بررسي دقيق يكي از ناهنجاريهاي موجود در جامعهي ما با عنوان دختران فراري و راهكارهاي برخورد با اين مسئله پرداخته شده است. سعي شده است كه راهكارها منطبق با دستورالعملهاي ديني و خصوصاً دين اسلام و بر اساس كنترل اجتماعي امر به معروف و نهي از منكر باشد.
روش این تحقیق به صورت توصيفي و تحليلي وروش گردآوری مطالب به صورت كتابخانهاي ميباشد.
واژگان کلیدی: ناهنجاري اجتماعي، انحراف، كژروي، امر به معروف، نهي از منكر، فرار دختران
محقق:حبیبه ملک پایین