سخنان مقام معظم رهبری درباره انتخابات
مقام معظم رهبري درتاريخ 19 دي در جمع مردم قم :
رقابت دادن وعده هاي خلاف قانون ، اثبات خود با نفي ديگران و … نيست .
ارتباط نامزدها با مراكز قدرت و ثروت مخرب است – انتخابات مجلس نهم براي ملت هاي مسلمان نيز مهم است – مردم با دقت و حساسيت انتخاب كنند.
شرایط برگزاری
مسوولان و نامزدها وظیفه دارند با پایبندی کامل به قانون زمینه انتخابات را فراهم کنند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی با بیان اینکه حضور مردم در انتخابات، حضوری پرشور و دشمن شکن خواهد بود، تاکید کردند: همه مسئولان و نامزدها وظیفه دارند با پایبندی کامل به قانون، زمینه برگزاری انتخاباتی سالم و رقابتی را ایجاد کنند.
تاکید بر لزوم برگزاری انتخاباتی سالم و رقابتی و پرهیز از تهمت زنی
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر لزوم برگزاری انتخاباتی سالم و رقابتی خاطرنشان کردند: رقابت غیر از خصومت و تهمت زنی متقابل است، رقابت به معنای اثبات خود با نفی دیگران نیست. رقابت، دادن وعده های خلاف قانون، برای جلب نظر مردم نیست.
امانتداری رای مردم
ایشان همه مجریان ، مسوولان و نامزدها را به رعایت آداب و شروط انتخابات سالم فراخوانده و افزودند : مجریان برگزاری انتخابات اعم از دولت و وزارت کشور و همچنین شورای نگهبان باید تمام تلاش خود را برای امانتداری رأی مردم و برگزاری انتخاباتی سالم انجام دهند و همه بدانند هیچ چیزی بالاتر از قانون نیست.
رای مردم در تمام انتخابات اصل بوده است
رهبر انقلاب اسلامی با یادآوری برگزاری بیش از ۳۰ انتخابات سالم در ۳۲ سال گذشته، خاطرنشان کردند: در انتخابات مختلف، چه در زمان حیات امام (ره) و چه بعد از ایشان، هیچ موردی که انتخابات را ناسالم کرده و یا نتیجه آن را تغییر داده باشد، وجود نداشته و همان رأی و انتخاب مردم، واقع شده است.
شرایط نامزدهای انتخابات
نامزدهای انتخابات باید به قصد خدمت وارد این عرصه شوند.
ایشان در بخشی دیگر از سخنان خود در باره نامزدهای انتخابات گفتند: نامزدها باید با قصد خدمت وارد عرصه انتخابات شوند زیرا اگر کسانی با هدف قدرت طلبی و بدست آوردن ثروت و یا انگیزه های ناسالم دیگر وارد انتخابات شوند، به مردم و کشور خدمت نخواهند کرد.
ارتباط نامزدها با مراکز قدرت و ثروت مخرب است
رهبر انقلاب اسلامی، در همین زمینه ارتباط نامزدها با مراکز ثروت و قدرت را بسیار مخرب دانستند و خاطرنشان کردند: این، همان شیوه ای است که در به اصطلاح دموکراسی های دنیا بویژه در امریکا دیده می شود و نامزدها با حمایت مالی کمپانی ها، شرکتها و افراد ثروتمند، وارد انتخابات می شوند و بعد از پیروزی وامدار این افراد هستند و به جای خدمت به مردم، در جهت منافع صاحبان قدرت و ثروت، قانون وضع می کنند.
پرهیز از استفاده بیت المال برای تبلیغات انتخاباتی
حضرت آیت الله خامنه ای استفاده از بیت المال برای انتخابات را یکی دیگر از نکاتی دانستند که مردم باید بشدت در مورد آن حساس باشند.
ایشان افزودند: استفاده از بیت المال در انتخابات اشکال مضاعف دارد، ضمن آنکه هر فردی را هم نمی توان براحتی متهم به اینگونه مسائل کرد.
فراخواندن مردم به دقت و حساسیت در انتخاب صحیح نامزدها
رهبر معظم انقلاب ، مردم را به دقت و حساسیت در انتخاب نامزدها فراخواندند و تأکید کردند در این زمینه یا انسان خودش باید تحقیق کرده و افراد شایسته را انتخاب کند و یا از نظرات افرادی که بین انسان و خدا حجت ایجاد می کنند استفاده کند.
اظهار امیدواری برای تشکیل مجلسی در شان نظام اسلامی با حضور پر شور مردم
رهبر انقلاب اسلامی اظهار امیدواری کردند با لطف خداوند و حضور پرشور مردم و انتخاب درست آنان، مجلسی در شأن نظام اسلامی تشکیل شود.
انتخابات این دوره مجلس برای ملت های اسلامی نیز مهم است
حضرت آیت الله خامنه ای، انتخابات این دوره از مجلس شورای اسلامی را برای ملتهای اسلامی نیز مهم و تأثیرگذار خواندند و افزودند: به همین دلیل است که دستگاههای خبیث استکبار اعم از امریکا، انگلیس ، صهیونیستها و دیگران تلاش دارند تا این انتخابات را مخدوش و برای ملتهای دیگر مأیوس کننده جلوه دهند.
ملت ایران پیشکسوت دیگر ملت هاست
ایشان تأکید کردند: ملت ایران در زمینه انتخابات و انقلابی بودن، پیشکسوت ملتها است و قطعاً نگاه ملتهای دیگر ، به این انتخابات دوخته شده است.
رهبر انقلاب اسلامی هم چنین در واکاوی بصیرت و صبر فرمودند بصیرت یعنی گم نکردن راه و هدف و گرفتار بیراهه ها نشدن و صبر هم به معنای ایستادگی قاطعانه نسلهای پی در پی در مسیر است و هنر انقلاب اسلامی این بوده که مردم در مدت بیش از ۳۰ سال ، این دو عامل را حفظ کرده اند.
ایشان افزودند تلاش گسترده جبهه استکبار به سردمداری امریکا و صهیونیستها برای تضعیف این دو عامل بوده و اگر آنها از هم جدا می شدند، قطعاً، موفقیت های نظام اسلامی دچار اختلال می شد.
رهبر معظم انقلاب افزودند : اگر مسئولان و مدیران نظام مصمم بوده اما مردم در صحنه نبودند، کارها پیش نمی رفت، همانگونه که اگر مسئولان و مدیران نظام دچار تردید می شدند، این موضوع در فهم و درک و تصمیم گیری آنان در مقابل لشکر کفر و ضلالت، تأثیرگذار بود و نظام دچار اختلال می شد و به دنبال آن نیز مردم از صحنه خارج می شدند.