شب قدر، شب پیوند الهی
شب 21 از دو جهت دارای اهمیت است: 1- شهادت حضرت علی (ع) 2- یکی از لیالی قدر بودن که درک و معرفت آن موجب می شود ره صد ساله در یک شب پیموده شود شب قدر، شب تفکر در مورد خویشتن است.
** حضرت علی شخصیت الهی در کالبد انسانی است که هنوز بشریت نتوانسته است به قدر و منزلت او پی ببرد. شخصیتی که تمام صفات خالق در حد مخلوق به طور کامل و جامع در او وجود دارد. شخصیتی که حتی از سوی دشمنان خویش با تعابیری زیبا و واقعی توصیف می شود. شخصیتی که افضل من الاشیا است اما خود را بنده ای از بندگان رسول خدا معرفی می کند.
علی (ع) شخصیتی است که پیامبر در معراج دیدند که جایگاه علی در نزد آسمانیان کمتر از زمینیان نیست که ملائکه در آسمان تمثالی از علی را بخاطر حب به او در آسمان دارند.
علی در زهد، تقوا و علم منحصر بفرد است. علی شخصیتی است که بخاطر حفظ اسلام ردای خلافت را پذیرفت. علی در کلیه آزمون های قبل و بعد از رحلت پیامبر سرافراز و سربلند فارغ التحصیل شد.
على از آن نظر محبوب است كه پيوند الهى دارد. دلهاى ما به طور ناخودآگاه در اعماق خويش با حق پيوستگى دارد و چون على را آيت بزرگ حق و مظهر صفات حق مى يابند به او عشق مى ورزند. در حقيقت پشتوانه عشق على پيوند جانها با حضرت حق است كه براى هميشه در فطرتها نهاده شده و چون فطرتها جاودانى است مهر على نيز جاودان است.
در یک کلام علی یعنی وجود علوی در سایه تعالیم نبوی برای پیوند سرمدی
** چگونه شب قدر را درک کنیم که تمام گناهان انسان حتی اگر به اندازه ستارگان آسمان و به سنگینی کوهها باشد بخشیده شود؟
1- آشتی با خداوند: مثل آشتی یک فرزند با والدین، برای خداوند ناز کنیم مثل یک کودک خردسال
2- رو راست بودن با خداوند، اهل کلک نباشیم، از طرفی آمرزش بخواهیم اما ازطرفی همچنان ربا، دروغ ، بی احترامی و … در زندگی ما جاری باشد.
3- دعا نمودن، یعنی درخواست از خدا داشتن، اظهار محبت به او نمودن
4- شب قدر باید ظرف وجودی و درونی خود را پاک کنیم و به اندازه ظرفیت خود رحمت الهی را دریافت کنیم. شب قدر، شب افاضه رحمت الهی است اما بین رحمت الهی و ظرفیت انسانی سنخیت و ارتباط وجود دارد. که باید از خداوند بخواهیم ظرف ما را به اندازه صالحان درگاه خود قرار دهد.
5- شب قدر، شب پذیرش و آمادگی رحمت الهی است. اما به شرط که طهارت باطنی که همان رشد و کمال معنوی است را در خود ایجاد نماییم. شب قدر ، شب انس با خداست. یعنی تسلیم او بودن دل از غیر او بریدن. وتنها عاشق او باشیم. تا حب الهی ایجاد نشود حب عبادت معنا نمی یابد..
شب قدر یعنی صفاتی مثل سوء ظن، بداخلاقی، حسادت، تهمت، غضب و… که مزرعه شیطان است را از خود دور نماییم. زیرا چه بسا یک صفت رذیله مثل تند خویی و بداخلاقی 20 سال توفیق رسیدن به سعادت و هدایت را از انسان سلب می نماید.
شب قدر دعوت خداوند از بندگان برای رجوع به خویش و اظهار پشیمانی از گناهان خویش است.
شب قدر کیمیاترین شب سال است که تمام مقدمات برای آمرزیده شدن فراهم است.
شب قدر، شب سرنوشت و تقدیر است. شب تسلیم و ارتقا و رشد است.
بقلم فائزه