پایان نامه
22 خرداد 1394
مدرسه علمیه فاطمیه (سلام الله علیها) شهرستان دامغان
تحقیق پایانی سطح 2 (کارشناسی)
عنوان : بررسی عرفان اکنکار
پژوهشگر : فاطمه شمس
چکیده :
این تحقیق با نام ” بررسی عرفان اکنکار ” و با اهداف شناخت علل روی آوری بشر جدید به عرفان و علل تاثیر گذاری عرفان های کاذب همچنین شناخت عرفان اکنکار و طریقه فعالیت آن در ایران و راه های مقابله با آن به روش کتابخانه ای و استفاده از اینترنت گردآوری شده است .
هدف اکنکار قادر ساختن روح برای ترک کالبد فيزيکی وسفرآن به سمت دنياهای معنوی ماوراودر نهايت وصول به هدف نهايي يعنی رسيدن به سرزمين بهشت حقيقی «آنامی لوک» جايي که سوگماد درآن به سر می برد لذا می توان به عنوان حکمت باستانی برای سفرروح در عصر حاضر معرفی کرد.
اين فرقه به خاطر نفوذ در فرهنگ مسلمين ، تعاليم و روش هاي خود را با برخي از آموزه هاي اسلام همانند می کند و ادعا ميكنند ما همان چيزي را مي گوييم و مي خواهيم كه عرفان اسلامي مي جويد، تنها زبان و شيوه ما امروزي، متفاوت و مردمي تر است. به اين خاطر ضروری است تفاوت ها و كاستي هاي اين جريان هاي معنويت گرا نقادي و تبيين شود تا از اين تشبيه جلوگيري و اين شبهه را برطرف كند.
بر این اساس در تحقیق حاضر تلاش بر آن شده است که در ابتدا به بیان معنای عرفان و تفاوت های عرفان کاذب و حقیقی و علل تاثیر گذاری عرفان های کاذب پرداخته شده است سپس به معرفی عرفان اکنکار و آموزه ها و عقاید این عرفان و چگونگی شکل گیری و فعالیت عرفان اکنکار در ایران اشاره شده است . و در آخر سعی شده تحلیل و بررسی ای از آموزه ها و عقاید عرفان اکنکار و راه های مقابله با آن بیان شود .
البته به دلیلل این که عرفان اکنکار یک موضوع جدید است ، تهیه و تنظیم این تحقیق با مشکلات و موانعی رو به رو است که یکی از این مشکلات فقدان منابع کتابی کافی در این رابطه است
کلید واژه:
عرفان ، معنویت ، کاذب ، اکنکار ، فرقه ، انحراف