چرا ربیعالاول ماه سرور اهلبیت(ع) است
ماه ربیعالاول از آغازش که یادآور آغاز هجرت پیامبر اکرم(ص) و تداعیکننده جانفشانی امیرالمؤمنین(ع) در لیلةالمبیت است تا انتهایش رویدادهایی به وقوع پیوسته است که موجب سرور شیعیان میشود.
دیروز، آغاز بهار ماههای قمری است، سومین ماه از ماه قمری که «ربیعالاول» خوانده میشود را ماه سرور و شادی اهلبیت مینامند.
اینکه عزاداران حسینی نزدیک به 60 روز در مصیبت مولایشان به سوگواری پرداختهاند، با ره توشه عشق حسینی به استقبال از ماهی میروند که ایام پر برکت و میمنتی در آن قرار دارد.
در این ماه از ابتدای آغازش که یادآور آغاز هجرت پیامبر اکرم(ص) و تداعی کننده جانفشانی امیرالمؤمنین(ع) در لیلة المبیت تا انتهایش حوادث و رویدادهای به وقوع پیوسته است که باعث خوشحالی شیعیان میشود که در ادامه نگاهی گذرا به آنها خواهد شد:
در روز چهارم ماه ربیعالاول سال اول هجری، پیغمبر(ص) از غار ثور پس از گذشت سه روز به قصد هجرت به مدینه خارج میشود.
نهم ربیعالاول، روزی است که شیعیان عصر غیبت به خوبی آن را گرامی میدارند، چرا که سالروز آغاز امامت آخرین ذخیره الهی و نهمین فرزند اباعبدالله الحسین(ع) است.
سالروز ازدواج پیامبر مهربانیها با حضرت خدیجه نیز در روز دهم ربیعالاول در 15 سال قبل از بعثت واقع شده است.
روز دوازدهم ربیع نیز 3 واقعه خوشایند اتفاق افتاده است، در ابتدا سالروز ورود پیامبر(ص) به شهر مدینه و شادی مردم این شهر و استقبال بینظیر آنها از رسول خدا(ص) و ورود ناقه نبی خدا(ص) به خانه ابو ایوب انصارى از برجستهترین رویداد این روز است.
همچنین انقراض حکومت ظالم و ننگین بنىامیه در سال 132 قمری رخداد مهم 12 ربیعالاول است که به دست ابومسلم مروزی خراسانی اتفاق افتاد که چهاردهمین خلیفه بنى امیه «مروان حمار» در قریهاى از روستاهای مصر توسط او به قتل رسید و دولت بنىامیه بعد از 91 سال و 2 روز که یک هزار و 92 ماه و 2 روز ساقط شد.
هلاکت معتصم بالله عباسی همان کسی که شیعیان زیادی به شهادت رساند و جنایاتهای بیشماری را مرتکب شد، در سامرا در سال 227 قمری به وقوع پیوست.
و اما روز 14 این ماه دو واقعه مهم رخ داده است که قلوب شیعیان را بسیار خوشحال میسازد، چرا که هلاکت یزید ملعون در سال 64 هجری قمری و خروج مختار ثقفی در سال 66 قمرى به خونخواهی از ثارالله(ع) در این روز اتفاق افتاده است.
آری! در این ماه، رحمت الهی بیش از بیش هویداست، چرا که میلاد برترین انسانها و شایستهترین بندگان در آن قرار داد، رحمتی که از ابتدای آفرینش همتایی برای آن یافت نمیشود و این میلاد فرخنده در 17 ربیع اتفاق میافتد که با وجود مولود پر برکت خاندان هاشم، ایوان کسرى به لرزه افتاد، دریاچه ساوه خشکید و آتشکده هزار ساله فارس خاموش شد و آمنه مادر گرامی ختم رسل(ص) صدایى شنید: «بهترین خلق متولد شد، او را محمد نام کن» و هاتفى ندا کرد: «جَاء الْحَقُّ وَزَهَقَ الْبَاطِلُ إِنَّ الْبَاطِلَ کَانَ زَهُوقًا».
هلاکت قوم نمرود به وسیله گزش پشه -از سوی خدا مأمور بودند به حمایت از حضرت ابراهیم(ع) وارد میدان شوند- و جنگ حضرت داود(ع) با جالوت از رخدادهای است که قبل از ظهور اسلام در 18 ربیعالاول به وقوع پیوسته است.
اینک پس از دو ماه که دلهایمان را به عطر حسینی، زینبی، حسنی، نبوی و رضوی معطر کردیم، به استقبال ماهی میرویم که در آن سالروز آغاز امامت حضرت مهدی(عج) را جشن خواهیم گرفت و از خداوند تبارک و تعالی تعجیل در ظهور حجتش را بخواهیم، به امید روزی که بهار ماهها اتفاق افتد.