خانواده در نهضت حسینی
تبیین جایگاه و نقش خانواده ها در نهضت حسینی موضوعی است که این کتاب به آن پرداخته است.
مشخصات کتاب:
عنوان: خانواده در نهضت حسینی(با تحلیل روانشناسی روابط خانوادگی)
نویسنده: عبدالرحیم پورشجاعی
ناشر: مجتمع فرهنگی عاشورا
سال چاپ: 1392
بخشی از کتاب:
در حادثه کربلا و آن شرایط رنج آور حاصل از ددمنشی دشمن، موضوع انسجام خانوادگی به خوبی تصویر می شود که ناگزیر به اعضای خانواده امام (ع) و یاران بزرگوارش در آن واقعه عظمی بستگی قوی دارد. این پیوند به همراه تعهد برای حفظ آن موجب می شود تا خانواده ها در تمام شرایط در کنار هم باشند. دو ویژگی انسجام و تعهد و تمایل به وقت گذراندن با هم هستند.این ویژگی ها در خانواده نوپای وهب و خواهران و دامادهای امام (ع) و… دیده می شود.
معرفی کتاب:
نهضت امام حسین یک نهضت خانوادگی است. علاوه بر پدر، همه خانواده از طفل شیرخواره تا همسر و خواهران در جریان کربلا و اتفاقات پس از آن شرکت داشتند. تبیین جایگاه و نقش خانواده ها در نهضت شکوهمند حسینی موضوعی است که در این کتاب به آن پرداخته شده به این دلیل که واکاوی روابط اعضای خانواده عاشورایی در جریان حوادث آن روزهای شوم درس های بزرگی برای پیروان اهل بیت (علیهم السلام) خواهد داشت.
کتاب حاضر به سه نوع خانواده در این جریان توجه داشته است. از یک سو خانواده بنی هاشم و یاران امام حسین (ع) و از سوی دیگر خانواده دشمنان اهل بیت (علیهم السلام). مقایسه این دو جریان نتایج خوبی را برای تحقیق رقم زده است. از این رهگذر می توان به نقش پدر، مادر، زن و تک تک اعضای خانواده در آموزه های دین اسلام پی برد.
کتاب دو بخش دارد. بخش اول به موضوعات حضور خانواده، جاودانگی، جهانی بودن، پیام نهضت، درخواست مردم و ثمره قیام پرداخته شده است. بخش دوم مشتمل بر سه فصل است. فصل اول به خانواده بنی هاشم اختصاص یافته است. خانواده امام حسن (ع)، همسران امام حسین (ع)، خانواده امام سجاد (ع)، خانواده حضرت زینب (ع)، خانواده مسلم بن عقیل و خانواده حضرت ام کلثوم.
در فصل دوم، خانواده یاران امام حسین (ع) بررسی شده اند. مسلم بن عوسجه، زهیر بن قین، حبیب بن مظاهر، رویحه همسر هانی بن عروه، عبدالله بن عمیر و… از جمله این یاران هستند.
فصل سوم به معرفی خانوادههای دشمنان اهل بیت (علیه السلام) اختصاص یافته است. خانواده یزید، خانواده عبیدالله بن زیاد، دختران و زنان بنیامیه، خانواده خولی و غیره. در ضمن نواقص رفتاری خانواده های نامتعادل تحلیل شده است.
منبع: سبک زندگی