نوای ماندگار
حالاسال ها است خرداد ماه را با صداي كويتي پور مي گذرانيم. شايد كمتر كسي پيدا شود كه نوحه «ممد نبودي ببيني شهر آزاد گشته» را شنيده و گاهي در تنهايي به زمزمه در نيامده باشد.
تاثير گذاري اين نوحه عجيب و غريب است. خيلي از آدم ها در ناخودآگاهشان سطرهايش را به زمزمه درآمده اند. آنچه مي خوانيد، گفت وگوي خبرگزاري فارس با شاعر اين نوحه به يادماندني است كه بي ترديد مرور آن براي خيلي ها خالي از لطف نخواهد بود؛ چراكه خيلي ها مي خواهند بدانند اين نوحه چگونه متولد شده است. نوحه «ممد نبودي ببيني» را جواد عزيزي «توانا» سروده است. او در يکم اسفند 1338 در محله نقدي خرمشهر به دنيا آمده است و تا پايان عمليات بيت المقدس در زادگاهش حضور داشته است. عزيزي از نخستين اعضاي سپاه خرمشهر و از دوستان و دوستداران شهيد محمد جهان آرا است. اين رزمنده خرمشهري كه ارادت قلبي و علاقه بسياري به فرمانده سپاه خرمشهر داشت، بعد از شهادت او در رثاي دوست ديرينه اش شهيد جهان آرا شعر معروف «ممد نبودي ببيني» را مي سرايد.
جواد عزيزي «توانا» مي گويد: شهيد محمد جهان آرا 16 مهر سال 1360؛ يعني 9 ماه پيش از آزادسازي خرمشهر شهيد شد؛ 3 ماه بعد از آزادسازي خرمشهر براي برپايي مراسم نخستين سالگرد شهيد جهان آرا با گروهي از بچه هاي خرمشهر عازم تهران شديم. در مسير با درخواست بچه ها تصميم گرفتم كه يك نوحه بگويم تا وقتي به تهران رسيديم، آن را سر مزار شهيد محمد بخوانيم.
وي ادامه مي دهد: نوحه خوان گروه ما به نام «جمشيد برون» در عمليات بيت المقدس شهيد شده بود و به همين دليل نوحه خوان نداشتيم. نزديكيهاي اراك كه بوديم، سرودن نوحه را تمام كردم و خودم با بچه ها شروع به خواندن آن كردم. در آن سفر برنامه طوري شد كه نتوانستيم اين نوحه را سر مزار شهيد جهان آرا بخوانيم؛ اما چند وقت بعد اين نوحه را به آقاي حسين فخري دادم و او يك بار اين شعر را خواند و بعد به غلام كويتي پور داد. سال 63 يا 64 در مهران بودم و داشتم لب شط ظرف هاي شب قبل را مي شستم كه متوجه شدم يكي از رزمنده ها كه از بچه هاي دزفول بود، دارد اين نوحه را زير لب زمزمه مي كند. وي اضافه مي كند: به او گفتم «فلاني اين نوحه را از كجا شنيده اي؟» گفت كه «ديشب اين را از تلويزيون پخش كرد كه كويتي پور آن را خوانده بود. ديشب اين نوحه سه مرتبه از تلويزيون پخش شد.»