مدیریت هزینه ها
مدیریت خرج و مخارج و هزینه های زندگی به عهده مرد خانه است ولی در این بین خانم خانه هم باید دستی در این مدیریت داشته باشد. برای مدیریت اقتصادی خانه باید 4 هنر مهم را بلد باشید. این هنرها عبارتند از:
نکته هایی که خانمها برای مدیریت هزینه های زندگی باید بدانند:
اگر چه بار اصلی مدیریت اقتصادی خانواده بر دوش مرد خانه است، اما بانوی خانه هم دستکمی از مردش ندارد، این شمایید که حساب دخل و خرج زندگی به دستتان است و برای هر هزینه مترقبهای دچار دلهره و نگرانی میشوید! مدیریت اقتصادی، یک هنر است و این هنرمندی چهار زیر مولفه دارد که عبارت است از:
هنر اول برای مدیریت هزینه های زندگی برنامهریزی است
برنامهریزی مالی جنبههای متفاوتی را در بر میگیرد که صرفا شامل پسانداز یا سرمایهگذاری هنگفت در منابع نمی شود. سرمایهگذاریها فقط بخش کوچکی از یک برنامهریزی جامع است.
هنر دوم برای مدیریت هزینه های زندگی بودجهبندی است
بعد از برنامهریزی، بودجهبندی بسیار مهم است و شاید اولین و تنها راهی است که به کاهش هزینه نیز کمک میکند. با یک بودجهبندی درست و اصولی متوجه دخل و خرجها میشوید و میتوانید خرجها را هم کنترل کنید. بودجهبندی باعث میشود مدیریت اقتصادی، مدیریت زندگی، مدیریت زمان و مدیریت برنامه شخصیتان را بدست داشته باشید و کارهایتان را طبق برنامه پیش ببرید. به دیگر سخن، کسی که برنامهریزی دارد اهدافش را میداند و برای آنها بودجهبندی میکند، هیچگاه دچار بینظمی نمیشود. با بودجهریزی و عمل به آن است که میتوانید همه نیازهای ضروری و غیرضروریتان را در درازمدت به دست آورید.
هنر سوم پسانداز کردن است
اینجا این سوال مطرح است که آیا با درآمد کم هم میشود پسانداز کرد؟
فرقی نمیکند که جزو خانوادههای کمدرآمد باشید یا پرآمد، اگر حساب دخل و خرجتان را نداشته باشید، هرگز نمیتوانید پسانداز کنید، اما با یک برنامهریزی دقیق و بودجهبندی درست، نهتنها شرایط اقتصادی تان را مدیریت میکنید بلکه میتوانید پساندازی هم داشته باشید.
بین سرمایهگذاری و پسانداز تفاوت است
سرمایهگذاری با پسانداز متفاوت است، در سرمایهگذاری شما با توجه به قدرت فکریتان، مبلغی از درآمد خود یا همسرتان را در انجام کاری به گردش درمیآورید که نهتنها به وسیله آن کسب درآمد میکنید بلکه در سود و زیان آن کار نیز شریک میشوید و بیشک سرمایهگذاری در درازمدت فواید خود را نشان میدهد، این در حالی است که پسانداز همیشه قابل دسترس است، با آن نمیتوان کسب درآمد کرد و همیشه برای روز مبادا اندوخته میشود.
هنر چهارم برای مدیریت هزینه های زندگی اصلاح الگوی مصرف است
متاسفانه بسیاری از ما فقط مصرفکننده صرف هستیم و چیزی از صرفهجویی نمیدانیم. میخریم در حالی که نیاز به خرید نداریم، دورریز بسیار ایجاد میکنیم در حالی که میتوانیم مانع آن شویم و… چه خوب است اگر بهعنوان زن خانه، تغییر را از خودمان شروع کنیم و سعی کنیم دیگر مصرفگرا نباشیم.