کتابشناسی حضرت عبدالعظیم حسنی
1- آستانه حضرت عبدالعظیم (ع) (فارسی)
از: سید محمد تقی مصطفوی
[اول]، [تهران]، چاپخانه تابان، شهریور 1330 ش، 26 + [تصاویر]ص، رقعی؛ تصویر.
چون در سال 1330 ش کار مرمت صندوق نفیس آستانه حضرت عبدالعظیم (ع) به پایان رسید برای انجام مراسم پایانی این جزوه منتشر شد که معرفی مختصر برخی از آثار معماری و هنری گوناگون در آستانه حضرت عبدالعظیم (ع) است. مانند: درب آهنی عتیقه دارای کتیبه کوفی از قرن نهم و دهم هجری، قرآن شاه تهماسب مورخ 940ق و ….
2- آستانه ری: مجموعه اسناد و فرامین (فارسی)
از: محمد علی هدایتی
[اول]، تهران، نشر آستانه، 1344 ش، 127+[3]ص، رحلی بزرگ؛ تصویر، سند.
مؤلف که یکی از متولیان آستانه حضرت عبدالعظیم (ع) در سال های پیش از انقلاب بود این کتاب را به جهت تشریح رقبات موقوفه آستانه و تصدیق امر تولیت در خاندان خویش، به نگارش درآورده است. وی بدین منظور مجموعه فرمان های سلطنتی و اسناد و وقفنامجات مربوط به آستانه مبارکه را به چاپ رسانده است. که در مجموع شامل 20 فرمان و سند از کسان مختلفی چون شاه تهماسب صفوی (مورخ غره رجب 961، قدیمی ترین فرمان)، شاه عباس دوم، شاه سلیمان، کریمخان زند، محمد شاه، ناصرالدین شاه، مظفرالدین شاه و … می شود. مقدمه ای نیز در باب ری و سابقه آن از ابتدا تا زمان آغامحمد خان قاجار و مختصری پیرامون حضرت عبدالعظیم و آستانه آن حضرت، به کتاب منضم گردیده است. (ص 57)
3- آستانه مقدسه ری در گذشته و حال (فارسی)
از: اصغر قائدان
مطالب این کتاب در 4 فصل، بدین ترتیب نظم یافته است:
1- ری در پهنه تاریخ؛
2- شرح حال امامزادگان آستان مقدس ری؛
3- آستانه حضرت عبدالعظیم در پهنه ری؛
4- آستانه مقدسه حضرت عبدالعظیم در عصر حاضر.
این کتاب ضمن منشورات کنگره بزرگداشت حضرت عبدالعظیم (ع) به چاپ می رسد.
4- الاخبار العظیمیة
از: جواد بن مهدی شاه عبدالعظیمی شریف رازی لاریجانی (م 1355ق)
در خصوص این کتاب هیچ اطلاعی نداریم. اما خود مؤلف در کتاب دیگرش نور الافاق، ص 21 و 106 از آن یاد کرده است.
5- اینجا کربلاست! حرم حرم حسین (ع) است! : تاریخ زندگانی حضرت عبدالعظیم (ع)، امامزادگان مجاور و اشخاص مدفون اطراف بقعه (فارسی)
از: حسین مؤذنی
[اول]، [شهر ری]، مؤلف، [تاریخ مقدمه: 1378 ش]، 20 + II ص + تصاویر، رقعی؛ تصویر.
این جزوه مختصر به قصد آشنایی زائران حرم حضرت عبدالعظیم (ع)، با تاریخ زندگانی ایشان و بنای بقعه و امامزادگان مجاور به رشته تحریر در آمده است.
عنوان برخی از مطالب ذکر شده، چنین می باشد: نام و نسب، دوران حیات، حضرت عبدالعظیم (ع) چند تن از ائمه را درک نمودند، جایگاه حضرت عبدالعظیم (ع) در مجلس امام هادی (ع)، شرح حدیث عرض دین، فضائل حضرت عبدالعظیم (ع) از زبان ائمه، گفتار علما، مخالفت حضرت عبدالعظیم (ع) با خلیفه وقت، ورود حضرت عبدالعظیم (ع) به ری و وفات آن بزرگوار، تألیفات، احادیثی از قول حضرت عبدالعظیم (ع)، اولاد، مشایخ و اساتید روایتی، راویان و شاگردان، آداب زیارت و طریقه توسل به حضرت عبدالعظیم (ع)، یکی از کرامات، تاریخ بنای بقعه، آثار و اشیاء تاریخی گرانبهای آستانه و….
6- تاریخ آستانه ری (فارسی)
از: عبدالله عقیلی
دوم، قم، سازمان چاپ و نشر مؤسسه فرهنگی دارالحدیث با همکاری معاونت فرهنگی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)، 1380ش، 452ص، رحلی؛ تصویر، جدول، سند، کتابنامه، نمایه.